Ya Kurt Yoksa!

Haziran 23, 2018


Ya Kurt Yoksa!


Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, pamuk gibi bembeyaz ve kıvır kıvır tüylü sevimli bir kuzu, sürüdeki herkes gibi önündeki yeşil ve taze otlardan yiyormuş. Henüz genç olduğu için yerinde duramayan ve oradan oraya koşturup zıplayan, yorulunca da serin çimlerin üzerine devrilip yatan bu kuzuya; sürüdekiler, ‘Pofuduk’ adını vermişler.

Günlerden bir gün, Pofuduk; her zamanki gibi karnını doyururken, başını kaldırıp uzaktaki dereyi görünce, susadığını hissetmiş. Ama herkes otları geveliyor ve su içmeye yeltenmiyormuş. Kuzucuk, ‘Ne yapsam? Nasıl etsem?’ diye düşünürken, dereye tek başına gitmeye, gidince de kana kana su içmeye karar vermiş.

Kimseye çaktırmadan sessiz sedasız sürüden ayrılacak, çimlerde yuvarlanacak ve taşların üzerinden atlayarak dereye ulaşacakmış.

Hava serin, güneş sıcak, gökyüzü mavi ve Pofuduk çok heyecanlıymış. Çünkü bu; onun, yalnız yapacağı ilk yolculukmuş.

Dereye ulaşmak için koşturuyor fakat heyecandan ayakları dolaşınca düşüyormuş. Düşünce de hemen ayağa kalkıp kendini gören var mı diye endişeli gözlerle sürüye bakıyor, kimsenin görmediğine emin olunca da koşmaya devam ediyormuş.

Nihayet derenin kenarına gelen kuzucuk, şırıl şırıl akan sudan kana kana içmek için eğildiğinde, arkasından sinsice onu izlemekte olan kurdun saldırısına uğramış ve kurt; zavallı Pofuduk’u oracıkta, hiç acımadan midesine indirivermiş.

Masal da burada bitmiiiiiiişşş… Çünkü sürüden ayrılanı kurt kaparmış!

Tüm masallar “evvel zaman içinde, kalbur saman içinde” diye başlar. Geçmişe ait oldukları, belki biraz da inandırıcı olmadıkları için. “Kıssadan hissedir” hep anlatılmaya çalışılan ve öyle güzel ders verirler ki, öğretileri geleceğimizi bile aydınlatır!

Ya yanıldılarsa! Ya kurt yoksa! Belki de beklemekten sıkılıp gitmiştir ne biliyorsun? Sonsuza dek bizi bekleyecek değildi ya! Belki sürü uydurdu kurdu. Belki de kurt; sandığımız kurt değildi de, elma kurdu, fındık kurdu ya da kıl kurduydu, olamaz mı?

Denemeden bilemeyeceksin…

Başlayıp bitiremeyecek, altını üstüne getiremeyeceksin; çabalayıp vazgeçecek, değişip dönüşemeyeceksin; düşünüp yapamayacak, karşısına çıkıp yüzleşemeyeceksin; fark yaratıp sürüden ayrılamayacak, susuzluğunu dindiremeyeceksin…

Kurt var mı yok mu göremeyeceksin… O halde düşün! Sana sürüden ayrılmamanı kim söyledi?

Hiç yorum yok:

Telif Hakkı © 2018 Emre GÜLCAN. Blogger tarafından desteklenmektedir.